top of page
eventyret starter.jpeg

Eventyrstien starter lige uden for SFOens dør og "nudger" børnene ud til de hævede plateauer. 

På de hævede plateauer kan man  sidde, ligge, løbe, hoppe og lege. De kan være øer, huse, teaterscener, nye kontinenter. Kun fantasien sætter grænser. Fra de hævede plateauer fortsætter eventyrstien ud i det bevaringsværdige hegn. 

I det bevaringsværdige hegn er den hævet over terræn for at skåne underskoven til gavn for de fredede padder. Den bugter sig rundt mellem træerne og bygges på naturens præmisser, så mindst muligt skal ryddes, når den bygges. 

FIND GRUNDFARVERNE I DIT FARVEHJUL

Skærmbillede 2022-03-17 kl. 21.50_edited.jpg

Der findes uendeligt mange farver. Men faktisk er der tre farver, som er årsag til, at vi kan lave så mange farver. Det er farverne rød, blå og gul. De er en slags grundfarver, som vi kan bruge til at lave alle andre farver med. 

Når vi blander rød og gul, får vi orange.

Når vi blander gul og blå, får vi grøn. Og når vi blander rød og blå får vi lilla. 

Vi kan blive ved og ved med at lave nye farver. Hvis vi fx blander lidt mere blå i den grønne, så får vi turkis. Og hvis vi blander lidt mere gul i den grønne, får vi en gulgrøn farve. Og sådan kan vi blive ved og ved.

Grundfarverne - som vi bruger til at lave alle andre farver med - er altså gul, rød og blå. De kaldes også primærfarver. Primær betyder først - og det hedder de, fordi det er de farver, der kommer først. 

Alle de farver, som man kan blande sig til hedder sekundærfarver. Sekundær betyder anden. Det er altså de farver, der kommer i andet trin - når man begynder at blande primærfarver. 

OPGAVE

Når du har lavet et farvehjul af dine ting, så sæt dig ved det og find først de ting, der har en primærfarve, dvs:

 gul, rød eller blå.

Og så de ting, der har sekundærfarver, dvs.:

 orange, grøn og lilla).

bottom of page